Hypotheek+verzekering+huisartsen.jpeg

Advies

Voor diverse financiële- en verzekeringszaken kunt u terecht bij ons. We hebben een aantal belangrijke adviezen hieronder op een rijtje gezet. Een brede advisering blijft het uitgangspunt van ons.  

 
 
 

Verzekeringen 

Schadeverzekeringen zijn onder te verdelen in zakelijke- en privéverzekeringen. Voor (ondernemende)medici geldt dat de zakelijke- en privé risico’s soms door elkaar heen kunnen lopen. Dit is een belangrijk aandachtspunt voor de risicodekking binnen de verzekeringen. Overlap van de verschillende verzekeringen kan onduidelijkheden veroorzaken of u betaalt gewoon te veel premie. Alle verzekeringen kunnen bij ons in een overzichtelijk pakket opgenomen worden. Voor u dus het gemak van een aanspreekpunt voor uw risico's.

Voor elke beroepsgroep en bijbehorende risico's vinden wij de meest passende verzekering. Prijs-kwaliteitsverhouding is daarbij natuurlijk een belangrijk gegeven. 

Arbeidsongeschiktheid

Het risico van arbeidsongeschiktheid is voor iedereen aanwezig. Of je nu in loondienst of zelfstandig (medisch) ondernemer bent, in beide gevallen is het een belangrijk aandachtspunt. Bij elke doelgroep zijn kenmerkende verschillen te vinden in de dekking tussen de maatschappijen. 

Voor het aanvragen en up-to-date houden van uw situatie bij arbeidsongeschiktheid hanteren wij de AOV-AdviesMonitor. De AOV-AdviesMonitor is € 300,- per jaar en bij de start van de verzekering hanteren wij €25,- maal het aantal maanden in het desbetreffende jaar aan advieskosten voor het aanvragen.  

AOV vergelijkingen:

Hieronder staan enkele standaard vergelijkingen tussen de meest gangbare maatschappijen op basis van premie en afzonderlijk de vergelijking op voorwaarden in een apart overzicht.

Voorwaardenvergelijking

Hypotheken 

Voor hypotheken geldt dat dit een van de meest besproken financiële producten is van de afgelopen jaren. Renteaftrek, maximaal te lenen bedragen, looptijd, verplichte aflossing, bijleenregeling, enzovoorts. Allemaal zaken die tijdens de verschillende kabinetten zijn aangepast in de wet. Wat is er nu voor u van belang bij al deze wetswijzigingen? Waar moet ik op letten bij het aangaan van een hypotheek? Hoeveel moet ik aflossen? Eigen kapitaal gebruiken voor de aankoop van een pand? Vragen waar wij dagelijks mee geconfronteerd worden en passende oplossingen voor vinden en adviseren.

In veel gevallen kan het prettig zijn om vooraf te weten hoe uw financiële plaatje er uit ziet. Wanneer er vooraf al op veel vragen een antwoord is, kan dit het proces bij het kopen van een huis makkelijker maken. Het aankoopproces zal op met duidelijkheid prettiger verlopen.

Het kopen van een huis is natuurlijk vooral een hele mooie stap. Wij begeleiden deze stap graag met een deskundig advies. Bij elk koopstadium kunnen wij u van dienst zijn en de mogelijkheden inzichtelijk maken. 

De meest voorkomende hypotheekvormen staan in dit overzicht met de kenmerken kort beschreven. Vooral bestaande hypotheken kunnen extra voordeel hebben om te behouden. Wij kunnen hierin adviseren.

Wij hebben veel ervaring met startende medische ondernemers, dus kom vooral in een vroeg stadium bij ons aankloppen. Er is vaak veel meer mogelijk.

De begeleiding wordt nader afgesproken en vastgelegd zodat voor iedereen de takenverdeling en de kosten helder zijn.

Vermogen-BOX III

Wanneer u eenmaal verder onderweg bent in uw carrière, loopt u het risico in het opbouwen van eigen vermogen. Een prettig risico, maar wat is wijsheid met het vermogen dat u vrij beheert. Een van de mogelijkheden zijn:

  • Sparen

  • Aflossen op leningen, hypotheek

  • Beleggen

  • Zelf dragen van meer eigen risico bij verzekeringen; lagere premie

  • Investeren in uw eigen huis/praktijk

  • Milieutechnische investeringen

We geven u er graag advies over en kunnen gezamenlijk doelen stellen voor uw vermogen.